Tanıtım

Aydın ilinin Söke ilçesine bağlı olan Güllübahçe, Söke'ye 15 km uzaklıktadır.Söke'den Bodrum Milas istikametine giderken yaklaşık 5 km sonra sağ taraftaki Güllübahçe,Priene Miletos istikametine saparsanız, yaklaşık 10 km sonra Güllübahçe,sağlı sollu çam ağaçları ve tüm güzelliğiyle karşınıza çıkacaktır.

Samson dağı eteklerine kurulmuş ve tarih boyunca önemli yerleşimlere ev sahipliği yapmış olan Güllübahçe'de Küçük Asya'nın Pompei'si olarak anılan Priene ile eski bir Rum köyü olan Gelebeç ve onlardan kalma tarihi Aziz Nikolaos kilisesi bulunmaktadır.Nüfusu yaklaşık 2000 kişi olan Güllühçe'de  Kapaklı, Yenicami, Gürsu ve Turunçlar adlı dört mahalle vardır.

Güllübahçe halkının geçim kaynağı, bereketli Söke ovası nedeniyle çoğunlukla çifçilik olup ayrıca hayvancılık ve zeytincilikte önemli bir uğraştır.