Güllübahçe Bebeği

Güllübahçe Bebeği:

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Selman Köprülü tarafından tasarlanan bebek 2009 yılında verilen bir kurs ile bayanlara öğretildi.

Tamamen el yapımı olan bu özgün bebekler, Güllübahçe’li hanımların ve erkeklerin günlük geleneksel giyim tarzını yansıtmaktadır.  Şalvarı, yeleği, patiği ve oyalı yemenisiyle, görenlerin seçmekte zorlandıkları kadın bez bebekler ile başında şalı(poşi) ve ayağında çizmesi ile dağa veya tarlasına giderkenki kıyafetiyle erkek bez bebekler Güllübahçe'nin tanıtılmasına büyük katkı  sağlamaktadır.

Güllübahçe’nin simgesi haline gelen bez bebekler, Güllübahçe’nin Priene girişine yakın tarihi çınarlar altında veya sergi,kermes veya festival gibi çeşitli etkinliklerde açılan stantlarda satışa sunulmaktadır. Kadınlar ürettikleri bu bebekleri satarak hem aile bütçelerine önemli bir katkı sağlamakta hem de  Güllübahçe’nin tanıtımına yardımcı olmaktadırlar.