Dernek Üyelik Giriş Formu
Faydalı Linkler
E-Bülten
HAKKIMIZDA

Güllübahçe Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği (GÜLDER)

Derneğimiz 2005 yılının Ocak ayında kurudu.

Güllübahçe’yi tanıtmak ve kalkındırmak amacıyla kurulan ve adı, kısaca GÜLDER olan dernek, tanıtım ve kalkınmanın Güllübahçe’de var olan turizm potansiyelinin hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğine inanmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana çeşitli etkinliklerde bulunan derneğimiz, daha sonra faaliyete geçirdiği , el sanatları atölyesinde zaman, zaman kurslar açmakta, çeşitli yörelerde kermes ve sergiler düzenlenmekte, böylece yörenin tanıtılmasıyla birlikte, hanımların da aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını  amaçlamaktadır.

Bu amaçla yapılan çalışmalardan bir de, Güllübahçe'li hanımların geçmişten günümüze klasikleşmiş yerel giysilerini yansıtan ''Güllübahçeye bez bebeğ ''dir.  Bebek yapımı, bayanlara kurs eğitmeni Gülder üyesi Selman Köprülü tarafından verilmiştir, Belde bayanları tarafından yapılan bez bebekler tamamen el yapımıdır. Şalvarı, yeleği, patiği ve oyalı yemenisiyle tamamen organik ürünlerden hazırlanan bebekler, allı, morlu, pembeli renkleri, buğulu bakışlarıyla görücüye çıkmış kızlar gibidir. Daha sonra bayan bez bebeğe ilaveten, başına sardığı şallı örtüsü ile ovaya çalışmaya giden Güllübahçe erkeğini sembolize eden ''Güllübahçe erkek bez bebeği'' oluşturulmuştur.

Amacımız, çok beğenilen’’Güllübahçe Bebeği’ni’’ yurtiçi ve yurtdışında tanıtarak, beldenin turizm potansiyelini arttırmaktır.

Derneğin öncülüğünde oluşturulan satış stantlarında, Güllübahçeli hanımların, el emeği, göz nuru ürünleri  turizm sezonu boyunca( Mayıs – Kasım ayları arasında) beldenin son durağı Turunçlar mahallesinde sergilenmektedir.

Facebook'ta Bizi Bulun

Twitter'da Bizi Bulun

© 2015 Güllübahçe Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Tüm Hakları Saklıdır. All Rights Reserved.